Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Augusztus 03. 06:59, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Veszélyeztetett állatok képeit vetítették az Empire State Buildingre

Veszélyeztetett állatok képeit vetítették az Empire State Buildingre

Veszélyeztetett madarak, tigrisek, medvék, tengeri állatok képeit vetítették a New York-i Empire State Building oldalára.

A nagy tömeget vonzó szombat esti esemény a szervezők szerint a maga nemében egyedülálló volt. A felvételeket azért vetítették az amerikai metropolisz egyik jelképének számító épületre, hogy a tömeges fajpusztulásra felhívják a figyelmet - tudósított a BBC hírportálja.

Az összesen 160 fajt bemutató vetítésen látható volt a Zimbabwében nemrég megölt oroszlán, Cecil 106 méter magas képmása, valamint az épületre felmászó King Kong árnya is.

A helyi idő szerint este 9 és éjfél között negyedóránként ismétlődő vetítést a Discovery Channel decemberben kezdődő új sorozata, a fajpusztulásról szóló Racing Extinction beharangozó kampánya részeként szervezték, a képek húsz háztömbnyi távolságból is láthatóak voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.