Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 15. 14:37, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Uniós zászlót égetett a Jobbik - a rendőrség feljelentést tett

Uniós zászlót égetett a Jobbik - a rendőrség feljelentést tett

Az Európai Unióból történő kilépésre biztatott a Jobbik fővárosi demonstrációján, szombaton Vona Gábor pártelnök, kemény szavakkal ostorozva José Manuel Barrosót és az EU Magyarországgal szembeni politikáját.

A rendezvényen elégettek egy uniós zászlót is – a BRFK két ember ellen tett feljelentést.

Vona Gábor és Szegedi Csanád is felszólalt a Jobbik szombati, Budapesten tartott tüntetésén, melyet a José Manuel Barrosó felszólításai miatt tartottak. A Jobbik politikusai nyílt hadüzenetként értékelték az Európai Bizottság magyar kormánynak címzett leveleit - mindketten az Unióból való kilépésre szólítottak fel, elmondva véleményüket az Európai Bizottság elnökéről is. Utóbbit Vona Gábor pártelnök „maoista mancsúnak, nagyorrúnak”, nevezte, azt üzenve neki, hogy „ne tegye be a lábát többé Magyarországra, mert karikás ostorral kergetik ki innen”. A Jobbik vezetője ugyanakkor a kormányellenes tüntetésekre is utalt, hangsúlyozva, hogy a közvetkező hasonló jellegű megmozduláson „ők is ott lesznek majd”.

A tüntetés során Vona egy 56-os szabadságharcosként bemutatott férfit invitált a pódiumra, aki Novák Előd parlamenti képviselővel együtt meggyújtotta az EU zászlóját. A BRFK két személy ellen tett feljelentést, garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségen – gyanúsítottakat azonban nem nevesítette a hatóság.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott