Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2023. Április 18. 06:38, kedd | Külföld
Forrás: mti

Ukrán hadvezetés: több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverni

Ukrán hadvezetés: több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverni

Az ukrán erőknek több mint ötven orosz támadást sikerült visszaverniük hétfőn, a front "legforróbb" pontjai továbbra is a Donyeck megyei Liman, Bahmut, Avgyijivka, Kupjanszk és Marjinka térségében vannak - írta a kijevi vezérkar hétfő esti hadijelentésében, amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség ismertetett.

A jelentés szerint az Oroszország indította háborúban "az ellenség jelentős veszteségeket szenved, és öt irányba összpontosítja támadó erőit". A harcok epicentrumában Bahmut és Marjinka városok állnak.

A vezérkar beszámolt arról is, hogy az ukrán hadsereg rakéta- és tüzérségi csapást mért az orosz erők két bázisára, illetve megsemmisített egy elektronikai hadviselési állomást. A légierő lelőtt egy Merlin típusú felderítő drónt is.

Címkék: háború, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.