Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 27. 14:00, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Több tucat rendőr csapott le egy drogbandára Pest megyében

Több tucat rendőr csapott le egy drogbandára Pest megyében

Két nap alatt tíz helyszínen gyűjtöttek be 11 gyanúsítottat a Pest megyei rendőrök. Az akciókban öt kábítószer-kereskedelemmel, hat fogyasztással gyanúsított férfit fogtak el.

Biztosra mentek, ezért hónapokig a célszemélyek tudta nélkül gyűjtötték az információkat a Pest megyei felderítők. A látványos rajtaütéseket akkor szervezték meg, amikor az adatmennyiséget elegendőnek, a körülményeket a legmegfelelőbbnek ítélték. November 23-án hajnalban indult az első rajtaütés, majd másnap a következő – közölte a rendőrség.

A célszemélyek összegyűjtésében 25 szolgálati autóval közel 50 rendőr vett részt: bűnügyes, rendészeti, kutyás, bűnügyi technikus, valamint a Készenléti Rendőrség különleges műveleti egységei. A célállomások elsősorban Pest megyei - dunaharaszti, dunavarsányi, taksonyi, ráckevei - címek voltak. A rendőri egységek ellenállásba egyik helyszínen sem ütköztek, belépőjük garantálta a tiszta és gyors elfogást.

A fogyasztás miatt elfogott hat férfi ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - folyik a további eljárás kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja ellen. Ellátóik személyi szabadságát azonban a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével korlátozta azóta a bíróság – tette hozzá a hatóság.

A rajtaütések után kezdődő kutatások közben megtalált és lefoglalt massza állagú anyag a szakértő szerint amfetamint, a zöld növényi származék delta-9-THC-t tartalmaz.

Az egymással szoros üzleti kapcsolatot ápoló öt férfi - K. Zoltán, J. Balázs, A. Ferenc, N. András és K. Jácint - közül a láncolat közepén elhelyezkedő A. Ferenc számít a legjelentősebb fogásnak. A 49 éves férfi K. Zoltántól, valamint J. Balázstól szerezte be illegális raktárkészletét. Előbbitől 2000 forint gramm áron marihuánát, utóbbitól 7-800 forint gramm áron speedet vásárolt esetenként kilós kiszerelésben, kokain mindkét eladótól került hozzá. A fű grammját aztán 3 ezerért, a speedet 2500-ért adta tovább ügyfélkörének, amelybe N. András és K. Jácint is beletartozott, akik az A. Ferenctől vásárolt cuccot saját ügyfélkörüknek értékesítették tovább.

Az üzletkötések száma és a vételi-eladási árrések alapján A. Ferenc az elmúlt hónapokban több milliós illegális jövedelmet tehetett zsebre. Bűnös bevétele megugrott volna, ha túlad azon a háza különböző szegleteiben, valamint hűtőszekrényében tárolt, körülbelül 15 millió fekete piaci forintot érő kábítószeren, amelyet a Pest megyei felderítők az elfogás utáni kutatás közben foglaltak le. Az anyag immár felhasználása helyett jövőbeni megsemmisítését várja a bűnjelraktárban. Különböző csomagolásokban lefoglaltak 5,4 kilogramm speedet, 350 gramm marihuánát, 10 gramm kokaint, 170 gramm hasisgyantát, de gáz és riasztófegyverek is előkerültek.

A többi kereskedéssel gyanúsított férfinél is zajlottak kutatások, a bűnügyi technikusok mindenhonnan több tételben zacskóztak a bűncselekmények elkövetését alátámasztó dohányőrlőket, simítózáras tasakokat, növényi származékokat vagy massza állagú kábítószergyanús anyagokat.
Az öt azóta letartóztatott férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.