Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 18. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: MTI, fotó: bikemag.hu

Százhatvan induló a 42. Gemenci Nagydíj kerékpárversenyen

Százhatvan induló a 42. Gemenci Nagydíj kerékpárversenyen

Minden eddiginél többen, százhatvanan állnak rajthoz a Sygnus 42. Gemenci Nagydíj kerékpárversenyen, amelyet május utolsó hétvégéjén rendeznek Szekszárdon és Pakson.

Steig Csaba főszervező a keddi, szekszárdi sajtótájékoztatón elmondta: a nagydíjon nyolc ország sportolói, tíz külföldi és hat-nyolc hazai csapat indul; az érdeklődésre jellemző, hogy két külföldi csapat is várólistán van.

Az eddigi háromszakaszos verseny újabb helyszínnel, egy paksi etappal bővül ki - tette hozzá.

A program jövő pénteken egy 123 kilométeres szakasszal kezdődik, majd május 28-án Pakson 70 kilométeres versenyt, Szekszárdon pedig 55 kilométeres, háztömb körüli kritériumversenyt rendeznek. Utóbbi 1,7 kilométeres körpályán zajlik majd Szekszárd belvárosában. A nagydíjért folyó küzdelmet május 29-én 132 kilométeres etap zárja.

A főszervező a hazai mezőnyből Rózsa Balázsra, a Szuper Beton Cycling Team versenyzőjére hívta fel a figyelmet. A külföldi csapatok közül kiemelte az olasz Delio Gallina Colosiót, amely tehetséges U23-as versenyzőkkel érkezik. Rajthoz áll a luxemburgi Team Differdange-Losch csapata is Lovassy Krisztiánnal és a tavalyi Tour de Hongrie-győztessel, Tom Thillel - jegyezte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: