Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 24. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Sting- és Duran Duran-koncert a Sportarénában

Sting- és Duran Duran-koncert a Sportarénában

Két világsztár ad koncertet az elkövetkező napokban a magyar fővárosban: Sting kedden, a Duran Duran csütörtökön lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Nyolcadik magyarországi koncertjére készül Sting: a brit dalszerző-énekes, a Police egykori frontembere ezúttal nem szimfonikus, hanem rockműsorával érkezik.
A többszörös Grammy-díjas Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt produkált. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa, társa Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos volt.
Június 2-án indult mostani, rockos turnéján kiemelt figyelmet kapnak a Police idején írt dalok: a repertoáron szerepel az All This Time, az Every Little Thing She Does Is Magic, a Demolition Man, a Driven to Tears, a Message in a Bottle, a Shape of My Heart, a King of Pain, az Every Breath You Take, valamint a Next to You is.
Sting 1984-től dolgozik szólóban. A 60 éves zenész 1985 óta tizenhárom albumot adott ki. Szólókarrierjének 25. évfordulóját két válogatásalbummal (25 Years, The Best of 25 Years) is megünnepelte. Sting szólóban tíz Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-díjjelölést tudhat magáénak. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Englishman in New York, a Fields of Gold vagy a Desert Rose.
Az elmúlt két évben Sting legnagyobb slágereinek szimfonikus átiratával turnézott, a budapesti Sportarénában 2010-ben és 2011-ben is fellépett, tavaly a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében.
Az énekes júniusban nyolcadik alkalommal játszik Budapesten: első magyarországi koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban játszott. 2004-ben 250 ezer ember előtt lépett fel az ingyenes Kapcsolat koncerten a fővárosi Felvonulási téren.
Mostani magyarországi koncertjére Prágából érkezik Sting, Budapestről Zágrábba utazik tovább. A június elején az Egyesült Államokban kezdődött koncertsorozat július 31-én Litvániában, Kaunasban zárul.
Szintén Prágából érkezik a Duran Duran, amely június 28-án ad koncertet a Sportarénában. A Duran Duran mostani turnéján a négy eredeti tag - John Taylor basszusgitáros, Roger Taylor dobos, Nick Rhodes billentyűs és Simon Le Bon énekes - mellett Dom Brown gitáros szerepel. A csapat a koncertsorozaton a 2010-ben megjelent legutóbbi album, az All You Need Is Now dalai mellett a nyolcvanas-kilencvenes éveket meghatározó slágereit játssza, köztük a Girls on Filmet, a Riót, a Planet Eartht, a Hungry Like the Wolfot, a The Reflexet, a Notorioust, a Come Undone-t és az Ordinary Worldöt.
A Duran Duran első, az együttes nevét viselő stúdióalbuma 1981-ben jelent meg, azóta újabb 13 következett, az eladott lemezpéldányszám meghaladja a 80 milliót. A zenekar elsősorban a popzene, a művészet, a divat és a technika összekapcsolásával alakította ki sajátos stílusát.
Amikor a nyolcvanas évek elején berobbant, a Duran Duran nagyon gyorsan átalakította a zenei videók arculatát: egzotikus helyszíneken, gyönyörű lányokkal forgatott és meghökkentő látványeffektekkel telepakolt klipjeivel (Hungry Like the Wolf, Girls on Film vagy az egyik James Bond-film betétdalaként is szolgáló A View to a Kill) a zenekar a vizuális popkultúrát új szintre emelte.
A Duran Duran tagjai 1985-től különböző projektekben tűntek fel (Arcadia, Power Station), voltak tagcserék is, a csapat azonban 2002-ben újra összeállt, és azóta is aktív. 2005-ben még Andy Taylor gitáros is velük volt, amikor felléptek a Papp László Budapest Sportarénában, ő aztán 2006-ban végleg kilépett. A Duran Duran július 12-én új koncertalbummal jelentkezik A Diamond in the Mind címmel.
Sting és a Duran Duran budapesti fellépését a Live Nation szervezi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.