Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 26. 09:58, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Rengeteg szeszt foglalt le a NAV

Rengeteg szeszt foglalt le a NAV

Több mint 25 ezer liter ismeretlen eredetű alkoholt foglaltak le a pénzügyőrök egy szeszfőzdében

A NAV pénzügyőrei tavaly decembertől ez év január végéig tartottak országos szeszfőzde-ellenőrzéseket, amelyek során több ezer liter alkoholt foglaltak le.

Decemberben országszerte 22 bérfőzéssel és kereskedelmi főzéssel foglalkozó szeszfőzdében tartottak váratlan ellenőrzéseket, és 18 esetben tártak fel szabálytalanságokat.

Az egyik ilyen ellenőrzéskor a szeszfőzdét és egyben kutyapanziót is üzemeltető család ingatlanjain több mint 25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt.

A pénzügyi nyomozók a tulajdonost előállították, ellene jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Ez a bűncselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - írták.

Január végére a pénzügyőrök több mint kilencszáz főzdébe jutottak el, és megközelítőleg négyezer liter ismeretlen eredetű alkoholterméket foglaltak le.

A súlyos jogsértések mellett több esetben találtak adminisztratív jellegű hiányosságokat és be nem jelentett alkalmazottakat - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a jogszabály értelmében párlatot előállítani - a meghatározott mennyiségen túl - kereskedelmi főzésben és bérfőzésben szabad. A kereskedelmi főzés és a bérfőzés engedélyköteles, a magánfőzés bejelentésköteles tevékenység. Aki engedély és bejelentés nélkül főz párlatot, jövedéki törvénysértés miatt vonható felelősségre, és akár többmilliós bírságra is számíthat - áll a közleményben.

Címkék: alkohol, NAV, szeszfőzde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön