Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 08. 10:54, hétfő | Belföld
Forrás: evhaza.hu/

Pécsi vendégház az Év háza 2012-ben!

Pécsi vendégház az Év háza 2012-ben!

Az „Év háza 2012” pályázat kuratóriuma az „Év háza 2012” elismerést Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégházának ítélte szinte egyöntetű lelkesedéssel.

A zsűri ezen felül két különdíjat is kiosztott. A Magyar Építész Kamara különdíját Horváth András zengővárkonyi családi háza, míg a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját a Basa Péter és Reisz Ádám építészpáros által tervezett balatonszéplaki villa nyerte el.
A zsűri szavazatai alapján további három pályázó dicsérő oklevélben és tárgyi ajándékokban részesült: a Basa Péter, Fernezelyi Gergely, Reisz Ádám által tervezett budapesti családi ház épület, a Kovács Zsolt György és Beránková Jana által tervezett családi ház Balatonalmádiban és az ifj. Benczúr László és Weichinger Miklós által tervezett nyaraló felújítás, átalakítás Sajkodon.

A 2012-ben 5 éves Év háza pályázat ünnepélyes díjátadó ünnepségét az építészet jelenlegi helyzetéről, a szakmai szervezetek tevékenységéről és a szervezeti átalakulásról szóló előadások, valamint az elmúlt év Év háza díjas épületeinek ismertetései tették teljessé, amelyek összefoglalóan "Az építészet ereje" címmel az Építészet Világnapja eseményeit gazdagították.

Az előadásokat dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi helyettes államtitkára, Cselovszki Zoltán, az újonnan létrehozott Foster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ vezetője, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke tartották meg.

"Év háza 2012"

Magyar Építőművészek Szövetsége különdíja

Magyar Építész Kamara különdíja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: