Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Március 17. 07:01, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Az Art deco és a modernizmus című lakásművészeti kiállítással megnyílt pénteken az Iparművészeti Múzeumban a 32. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF).

Vitézy Zsófia fesztiváligazgató köszöntőjében hangsúlyozta: egy kulturális fesztivál olyan - kis összegű - beruházás, amely nagy hasznot hoz.

Visszatekintve a kinevezése óta eltelt egy évre, elmondta, küzdelmes 12 hónap volt, 'a következő tíz nap viszont izgalmas lesz'.

Takács Imre, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója szerint a fesztivál kezdetét jelző lakásművészeti kiállítás többek közt arra keres választ, mi a magyar art deco.

A kiállítás az újjászületés pillanatát jelzi, elindulhat az Iparművészeti Múzeum teljes rekonstrukciója, a napokban megjelennek a tervezői pályázatok, és funkcióbővüléssel együtt fogadhatja majd a közönséget Közép-Európa legjelentősebb iparművészeti gyűjteménye - hangzott el.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.