Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 07. 08:44, szerda | Helyi
Forrás: TMÖ, fotó: Ótos Réka

Közgyűlés: év végi számadás és felkészülés a jövő évre

Közgyűlés: év végi számadás és felkészülés a jövő évre

Az év utolsó ülésére gyűltek össze a Tolna Megyei Közgyűlés tagjai pénteken, a Vármegyeháza dísztermében.

További két tagot választottak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Bizottságba, és elfogadták többek között a megyei főépítész, a Katasztrófavédelem vezetője, valamint a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnökének beszámolóit az elmúlt időszakban végzett munkáról. A következő évre való felkészülés jegyében a jövő évi munkatervről is döntöttek.
A 2016-os költségvetési rendelet szokásos negyedéves módosításához kapcsolódó napirendi pont részletezi, milyen forrásváltozások történtek. A főösszeg közel 46 millió forinttal nőtt, köszönhetően a több mint 12 milliós működésre fordítható rendkívüli támogatásnak, a klímastratégia kidolgozását szolgáló, 30 milliós uniós forrásnak, illetve annak a 3 millió forintos pályázati pénznek, amely a megyei értékek ifjúság körében történő népszerűsítését segíti.
A Katasztrófavédelem igazgatója, dr. Balázs Gábor tű. ezredes a helyi önkéntes tűzoltó egyesületek munkájának fontosságát hangsúlyozta, amelyhez az országos szerv támogatásokkal is hozzájárul. Mint elmondta, az önkéntesek tevékenységével növekedik a katasztrófavédők reakcióideje, így akár 18 percnél gyorsabban is kiérhetnek a megye bármely pontjára.
Ribányi József alelnök a Közgyűlés tagjainak segítségét kérte, hogy buzdítsák azokat a települési vezetőket, ahol még nem működik értéktár. Erre a felvetésre Dr. Say István megyei értéktár bizottsági elnök beszámolója alkalmával került sor, amelyből az is kiderült, hogy a megye egyre sikeresebb az értékgyűjtő munkában és a fiatalok megszólításában.
Az ülésen döntöttek egy matematikai tehetségfejlesztéssel foglalkozó alapítvány százezer forinttal történő támogatásáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.