Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 20. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

A közbiztonsági referensek számára szervezett regionális szakosított továbbképzést a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán a Babits Mihály Művelődési Központ Csatár termében.

A képzés résztvevőit dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes köszöntötte. Közbiztonsági referenst azokon a településeken kell foglalkoztatni, melyek 1-es vagy 2-es katasztrófavédelmi osztályba lettek besorolva. A referensek fő feladata a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése. A felkészülési időszakban tervezési és szervezési, a védekezés időszakában döntés-előkészítési és koordinációs, a helyreállítás időszakában pedig kárfelmérési és ellenőrzési feladatokat látnak el. Az ehhez szükséges ismereteket a közbiztonsági referensek különböző tanfolyamokon sajátították el, de az újabb ismeretek megszerzéséhez a gyakoroltatás és a maihoz hasonló továbbképzések elengedhetetlenek.

A délelőtti elméleti felkészítésen a vízügyi szakterület aktuális kérdéseit, az árvízi kockázati térképezés eredményeit ismerhették meg a továbbképzés résztvevői, majd az operatív tevékenység helyi tapasztalatairól hallhattak előadást. Megismerhették a megye katasztrófavédelmi kockázatait, valamint az elmúlt időszak eseménykezelési tapasztalatait, valamint a polgári védelmi feladatok aktuális kérdéseit beszélték át.

A Tolna, Baranya és Bács megyéből érkező közbiztonsági referensek az elméleti képzés mellett gyakorlati programon is részt vettek, ahol a katasztrófavédelmi mobil labor működését ismerhették meg, valamint egy drónos felderítésnek is tanúi lehettek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját tavaly óta egy drón is segíti, mely elsősorban felderítéseknél jelent segítséget, legyen az kockázati helyszín beazonosítása, veszélyesanyag-ömlés, árvíz, baleseti dugó, vagy akár eltűnt személy keresése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma