Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 02. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Közbiztonsági Egyeztető Fórum

Közbiztonsági Egyeztető Fórum

A rendőrök a közbiztonságról egyeztettek Tolnában.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság október 26-án 10 órakor a Tartsay úti épület tanácstermében tartott egyeztető fórumot. A rendezvényen a társszerveken túl a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések képviselői, polgármesterei is részt vettek.

A kapitányság vezetője, Dr. Pilisi Gábor r. ezredes tájékoztatta a résztvevőket az év első kilenc hónapjának eredményeiről. Bíró Pál r. alezredes a szekszárdi iskolai bűnmegelőzési tanácsadói tevékenységéről számolt be. Kerekes Márk, a kapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a baleseti, valamint a közlekedési helyzetet mutatta be.

A települések polgármesterei párbeszédet kezdeményeztek a kábítószerek és a dizájner drogokról, valamint a közlekedés helyi problémáival kapcsolatosan kérték a rendőrség segítségét.

Tolnán október 26-án 14 órai kezdettel tartották az egyeztető fórumot. A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg a rendezvényt. A Tolnai Rendőrőrs parancsnoka, Csorba Szilárd r. alezredes a márciusi hivatalba lépése óta tett intézkedéseiről és a változásokról számolt be. Dr. Buda Bernadett r. őrnagy a helyi bűnmegelőzési tevékenységről tájékoztatta a jelenlévőket.

A fórumozók a rendőrség segítségét kérték a közterületi rongálások, garázdaságok visszaszorításával kapcsolatosan, valamint a kistérségre jellemző halászati jogsértésekre vonatkozó rendőri fellépésről egyeztettek.

Mindkét rendezvényen részt vett Molnár Gábor r. ezredes, bűnügyi főkapitány helyettes, aki megköszönte az együttműködők munkáját, majd Tolna megye országos megítéléséről adott általános tájékoztatást. A vezető beszámolt azokról a rendőri eszközökről, programokról, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Tolna megye az ország legbiztonságosabb térségei közé tartozzon.

Dr. Pilisi Gábor kapitányságvezető a határvadász-képzésről is átfogó tájékoztatást adott, vázolta a bővítés térségre gyakorolt hatását és a településen élők számára nyújtott lehetőségeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése