Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2016. Június 07. 07:35, kedd | Helyi
Forrás: TMKH

Katonai járőrverseny Tolna megyében

Katonai járőrverseny Tolna megyében

Első helyezett lett a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szent László Szakképző Iskola és Kollégium R2 nevű csapata, második helyezést értek el a Limanovai Huszárok, akik a paksi I. István Szakképző Iskolát képviselték

Első alkalommal rendezett katonai járőrversenyt a megye középiskoláinak 9-12. évfolyamos tanulói részére a Tolna Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkársága és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 10. Katonai Igazgatási Iroda Szekszárd.

A Magyar Honvédség és a civil társadalom kapcsolatának erősítésére, a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében hirdetett megmérettetésen 9 csapatban, 36 diák vett részt.

Az állóképességet, ügyességet, valamint elméleti felkészültséget igénylő feladatokat színesítette, hogy a 2016. május 18-án megtartott versenynek az MH 54. Veszprém Radarezred 2. Gerinc Radar Mérőpont Medina laktanya biztosított helyszínt.

A diákok a korábbi „Honvédelmi Kötelék” versenyeken már megismert öt versenyszámban mérték össze tudásukat:

- Honvédelmi TOTO
- Légpuska lövészet
- Kúszófolyosó
- Kézigránát célba-dobás
- Elsősegély

Első helyezett lett a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szent László Szakképző Iskola és Kollégium R2 nevű csapata, második helyezést értek el a Limanovai Huszárok, akik a Szekszárdi Szakképzési Centrum Paksi I. István Szakképző Iskoláját képviselték, a dobogó harmadik fokára pedig a Mentőangyalok nevű csapat állhatott, akik a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szekszárdi Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskola és Kollégiumból érkeztek a megmérettetésre.

Az eredményhirdetést követően a „Katonai Járőrverseny Tolna Megye” vándorserleget Vörösné Strasser Teréz, a Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárd Járási Hivatalának vezetője adta át a győztes „R2” csapatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.