Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 08. 13:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Újabb mobil adatátviteli sebességrekord

Újabb mobil adatátviteli sebességrekord

Újabb rekordot állított fel a Nokia Siemens Networks: az 1,6 Gbps (1,6 milliárd bit másodpercenként) adatátviteli sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású (HD minőségű) filmet 24 másodperc alatt lehet letölteni.

A cég a piaci forgalomban is kapható Flexi Multiradio 10 bázisállomását használta az adatok fogadásához és küldéséhez a párhuzamos, oda-vissza irányuló adatátviteli kapcsolatban, amely során 1,6 Gbps átlagos sebességet sikerült elérnie. Ezzel a sebességgel egy 3 gigabájtos, nagy felbontású filmet mindössze 24 másodperc alatt lehet letölteni, ráadásul ezzel egyidejűleg több mint 1,7 gigabájt adat is feltölthető mobil szélessávon - közölte a fejlesztés kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.
A világrekordot a Nokia Siemens Networks laboratóriumában állították fel az Illinois állambeli Arlington Heights-ben.
A TD-LTE (Time-Division - Long-Term Evolution) hálózat megnövelt adatátviteli sebessége révén a felhasználók kiemelkedő minőségű videotartalmat tölthetnek le, és egyéb fejlett szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.
A Globális Mobileszköz-beszállítók Szövetsége (GSA) szeptemberi elemzésében világszerte tizenegy hasonló hálózat beüzemeléséről számolt be, azokból ötöt a Nokia Siemens Networks szállított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: