Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Május 23. 13:26, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: pecsistop.hu

Ismét nyakunkba zúdul az eső

Ismét nyakunkba zúdul az eső

Tolna megyére a felhőszakadás veszélye, és a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

Tizenegy megyére és a fővárosra a felhőszakadás veszélye, hétre - közülük a várható heves zivatarok miatt is - figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: kora estétől előbb elszórtan a nyugati tájakon, majd kelet felé terjedve a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhőszakadás és jégeső kíséretében. Főként a Dunántúl déli, délnyugati részén egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb (akár 2 centiméteresnél is nagyobb) átmérőjű jég kísérhet. A késő esti, éjféli órákban már a középső országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok.
A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet délután 26-30, késő este 16-22 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: