Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 12. 16:01, kedd | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció:police.hu

Igazi bilincs kattant az álrendőr kezén

Igazi bilincs kattant az álrendőr kezén

A fővárosi rendőrök egy nap alatt elfogták az álrendőrt, aki nyolcvanezer forintot csalt ki áldozatától.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei július 9-én elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint rendőrnek adta ki magát.

A 49 éves V. Attila elfogását megelőző napon 15 óra körül egy XIII. kerületi bankautomata előtt leszólított egy embert, akinek rendőrként mutatkozott be. Az álrendőr felmutatott egy hamis igazolványt, majd elmondta, hogy gyanús alakokat látott az utcán, ezért a készpénzt felvevő férfit hazakíséri. A sértett elfogadta a felajánlást, és a lakásáig ment az álrendőrrel. A csaló elkérte a férfi által felvett pénzt, hogy megvizsgálja, hamisak-e. Egy telefonos applikációval tévesztette meg a sértettet, majd közölte vele, hogy a tíz bankjegyből nyolc hamis – közölte a rendőrség.

Az álrendőr "lefoglalta" a hamisnak mondott tízezer forintos bankjegyeket, és azt ígérte, hogy az intézkedésről következő nap elviszi a jegyzőkönyvet. A megtévesztett férfinak azonban gyanús lett az álrendőr, ezért felhívta a rendőrséget. Hamar kiderült, hogy csalás áldozata lett.

Másnap a csaló azzal hívta a sértettet, hogy viszi a jegyzőkönyvet, azonban le kell foglalnia a bankkártyáját is, mert valószínűleg azt klónozták. A megbeszélt helyen azonban az álrendőrt az igaziak várták. V. Attilát a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki csalás vétsége és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség kísérlete miatt.
A férfi beismerő vallomást tett, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték bíróság elé állítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.