Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 12. 17:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Huszonkilenc új külképviseleten lehet szavazni áprilisban

Huszonkilenc új külképviseleten lehet szavazni áprilisban

Az április 3-i országgyűlési választáson és a vele egy időben tartandó gyermekvédelmi népszavazáson 146 külképviseleten szavazhatnak a magyarországi lakcímmel rendelkező,

de a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok; a 2018-as választáshoz képest huszonkilenc új külképviselet nyílt, míg egy (Tripoliban) időközben bezárt.

A 2018-as parlamenti választáson 118 külképviseleten szavazhattak a választópolgárok, azóta nyitott meg a külképviselet Houstonban és Miamiban (Amerikai Egyesült Államok), Innsbruckban (Ausztria), Dakkában (Banglades), Nicosiában (Ciprus), Tallinnban (Észtország), Lyonban és Strasbourgban (Franciaország), Phnompenben (Kambodzsa).

A 2018-as országgyűlési választás óta nyílt meg továbbá külképviselet Montrealban és Vancouverben (Kanada), Kuangcsouban (Kína), Biskekben (Kirgizisztán), Vientiánban (Laosz), Gdanskban és Wroclawban (Lengyelország), Luxembourgban (Luxemburg), Vallettában (Málta), Nürnbergben (Németország), Maszkatban (Omán), Ramallahban (Palesztina), Panamavárosban (Panama), Malagában (Spanyolország), Genfben (Svájc), Dakarban (Szenegál), Besztercebányán (Szlovákia), Kampalában (Uganda), Montevideóban (Uruguay) és Lusakában (Zambia).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.