Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 28. 09:14, péntek | PR
Forrás: (x)

Gödöllő közterületeit szépítik

Gödöllő közterületeit szépítik

Gödöllő város közigazgatási területeinek növényápolási munkáit, 2018 után idén is, nyílt közbeszerzésen nyerte el 2 évre, a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos

Munkájuknak köszönhetően a város 2019-ben megkapta az Arany Virág díjat, a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A díj rangját jelzi, hogy a cím elnyerésért mintegy 400 település versenyez. A megmérettetésen kizárólag azok a települési önkormányzatok indulhatnak, amelyek saját forrásból „virágoztatják fel” környezetüket. Értékeléskor figyelembe veszik például a természeti örökség védelmét, a kiemelt zöldfelületek óvását, sőt, az adott településen, a levegő minőségét is. A gödöllőiek a külterületek fokozott gondozásával már elnyerték a környezettudatos zöld város címet is.

A Jánosik Kft. külterület gondozási ágazatának munkatársai már 12.000 darab egynyárit ültettek ki, 36.000 négyzetméteren nyírták le a sövényt, mintegy 7.000 négyzetméternyi területen gyommentesítettek. Ezeken túl, félmillió négyzetméteren fogják gyűjteni a lombot.

A külterület-gondozás a Jánosik Kft.-nek több mint 25 éve működő̋ ágazata. Szakembereik keze nyomán az ország több területén világosítanak parkokat, gondoznak játszótereket. Több hektárnyi gyepfelületet és erdős területet ápolnak a szakma igényeinek megfelelően. Minden évben építenek parkokat és folyamatosan gondozzák az újakat és a már meglévőket. Ha szükséges ipari alpin technikával dolgoznak, ápolják a fákat, gallyaznak, s játszóterek karban tartásáról is gondoskodnak. Modern kertészeti gépparkjukkal akár több 100 ezer négyzetméteres napelemparkokat, zöld felületek, hatékony és gyors gondozást is megoldják. Télen a hóeltakarítást, a jegesedés eltávolítását is elvégzik szerződött partnereiknél.

A külterület- gondozás a Jánosik és Társai Kft.-nek több mint 25 éve működő̋ ágazata. Az üzletág árbevételének közel 5 százalékát teszi ki a Gödöllőn végzett munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről