Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 08. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Folytatódik az átlagosnál melegebb, kora nyárias idő a héten

Folytatódik az átlagosnál melegebb, kora nyárias idő a héten

A héten folytatódik a napos, száraz, kora nyárias idő.

A hét közepén egy kissé visszaesik a hőmérséklet, és nagyobb eséllyel északon, északkeleten elvétve előfordulhat zápor, de a hét második felében is az átlagosnál melegebb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn fátyolfelhős, napos, száraz idő várható, a déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24-28 fok között alakul.

Kedden is fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában 8-16, a maximum 24-29 fok között valószínű.

Szerdán jobbára fátyolfelhős, napos idő valószínű, de gomolyfelhők is képződnek, illetve érkezhetnek nyugat felől. Általában száraz idő lesz, csak elvétve fordulhat elő eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. Az északi, északnyugati szél megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon sokfelé megerősödik. Hajnalban 8-15, délután 18-28 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Csütörtökön gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadéknak kicsi az esélye. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A hajnali 6-12 fokról 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de számottevő csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet általában 6-13, a csúcsérték 20-26 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős időre lehet számítani többórás napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Hajnalban 6-13, délután 21-26 fok várható.

Vasárnap fátyolfelhős, napos, száraz idő valószínű. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik a nyugati, délnyugati szelet. A hajnali 8-15 fokról 24-29 fok közé melegszik fel a levegő.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: