Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Április 13. 11:28, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti: - illusztráció: pixabay

Felgyújtotta magát egy férfi a Fehér Ház előtt

Felgyújtotta magát egy férfi a Fehér Ház előtt

Felgyújtotta magát egy kerekes székes férfi a Fehér Ház előtt pénteken, de sérülései nem életveszélyesek - jelentette a Fox televízió.

A titkosszolgálat azonnal közbelépett, ahogy az illető felsőkabátja lángra kapott. A férfit őrizetbe vették. Tettének okairól egyelőre nem tudni, a titkosszolgálat munkatársai "gyanús csomagot" találtak a férfi motoros kerekes székében.

A titkosszolgálat szóvivőnője szerint a csomag "nem jelentett veszélyt az elnökre". Twitter-oldalán a titkosszolgálat csupán annyit közölt: munkatársai "orvosi és rendőrségi incidens" ügyében jártak el.

A Fehér Ház környékének utcáit a rendőrség lezárta és megkezdte a környék tüzetes átvizsgálását. Közben a magát felgyújtó férfit kórházba szállították, az orvosi jelentések szerint állapota nem életveszélyes. Az is kiderült, hogy korábban mentális betegséggel kezelték.

A férfi kilétét nem hozták nyilvánosságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 09:00, vasárnap | Külföld

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a heves esőzések és áradások miatt

Romániában öt ember meghalt, több százat evakuálni kellett a szombatra virradóra bekövetkezett heves esőzések és áradások miatt. A legtöbb kárt Galac megyéből jelentették.

2024. Szeptember 14. 08:44, szombat | Külföld

A nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

Az Ukrajna rendelkezésére bocsátott nyugati fegyverek oroszországi bevetése is témája Joe Biden és Keir Starmer washingtoni tárgyalásainak

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elutasította a kínai-brazil béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.

2024. Szeptember 12. 19:48, csütörtök | Külföld

Putyin: a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO közvetlen részvételét jelentené a háborúban

nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek Oroszország elleni bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben