Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.

Európa-bajnokság, 1. forduló, B csoport:

Olaszország-Albánia 2-1 (2-1)
--------------------------------
Dortmund, 60 512 néző, v.: Zwayer (német)
gólszerzők: Bastoni (11.), Barella (16.), illetve Bajrami (1.)
sárga lap: Pellegrini (21.), Calafiori (51.), illetve Broja (52.), Hoxha (75.)

Olaszország:
-----------
Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco (Darmian, 83.) - Jorginho, Barella (Folorunsho, 92.) - Chiesa (Cambiaso, 77.), Frattesi, Pellegrini (Cristante, 77.) - Scamacca (Retegui, 83.)

Albánia:
------
Strakosha - Hysaj, Arjeti, Djimsiti, Mitaj - Asllani, Ramadani, Bajrami (Muci, 87.) - Seferi (Laci, 68.), Asani (Hoxha, 68.), Broja (Manaj, 77.)

I. félidő:
---------
1. perc: egy elrontott olasz bedobásra Bajrami csapott le a 16-osnál, majd a jobb oldalról kilőtte a rövid felső sarkot (0-1).
11. perc: kisszögletet követően Pellegrini beadását Bastoni két méterről fejelte a kapu közepébe (1-1).
16. perc: egy kipattanó labdát Barella 17 méterről, kapásból félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott (2-1).

Az Európa-bajnokság egyik legsimábbnak ígérkező összecsapása óriási meglepetéssel indult, mivel Bajrami már a 23. másodpercben előnyhöz juttatta a csak légiósokkal kiálló albánokat. Ez volt az Eb-történelem leggyorsabb gólja, a csúcsot 2004 óta az orosz Dmitrij Kiricsenko tartotta 67 másodperccel. Luciano Spalletti kapitány együttese hamar összeszedte magát, és negyedóra alatt megfordította az állást. A folytatásban maradt a címvédő Squadra Azzurra nyomasztó fölénye, Frattesi a kapufát találta el, a túloldalon a brazil Sylvinho tanítványainak ellentámadásai alig jutottak túl a felezővonalon.

Térfélcsere után kissé visszaesett az iram, de a 11. Eb-jükön szereplő olaszok továbbra is kézben tartották a meccset. A második játékrész derekától a kékek többnyire csak labdatartásra törekedtek, ekkor már elvétve akadtak támadások, a második Eb-jén részt vevő albán csapat pedig teljesen veszélytelen volt a kapura. A hajrában összejöhetett volna az egyenlítés, de Donnarumma remek védéssel megmentette együttesét a góltól.

A második körben, szerdán az albánok a nyitókörben szintén alulmaradt horvátokkal csapnak össze, csütörtökön pedig az olaszok a spanyolokkal vívják a B csoport slágermeccsét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 07:18, hétfő | Sport

Sallai: Barniért is küzdöttünk

A mérkőzés legjobbjának választott Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott a súlyos arcsérülést szenvedő Varga Barnabásért is küzdött a skótok ellen drámai küzdelemben 1-0-ra megnyert utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőz

2024. Június 24. 07:15, hétfő | Sport

Óriási küzdelemben, az utolsó utáni pillanatban lőtt góllal nyert a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát vasárnap a németországi Európa-bajnokság utolsó fordulós csoportmérkőzésén Stuttgartban.

2024. Június 24. 07:14, hétfő | Sport

Varga arccsonttörést szenvedett, de stabil az állapota!

A magyar labdarúgó-válogatott középcsatárának, Varga Barnabásnak eltört az arccsontja, ezért valószínűleg órákon belül megműtik, így számára véget ért az Európa-bajnokság.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Sport

Spanyol Nagydíj - Végeredmény, a vb-pontversenyek állása

A vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíj végeredménye és a világbajnoki pontversenyek állása (a formula1.com alapján):