Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 06. 09:12, kedd | Helyi

Eseménydús volt a hétvége a Tolna megyei tűzoltóknak

Eseménydús volt a hétvége a Tolna megyei tűzoltóknak

Pakson, Szekszárdon, Dombóváron, Bonyhádon is be kellett avatkozniuk

Eseménydús volt a Tolna megyei tűzoltók elmúlt hetvenkét órája, két tűzesethez és tucatnyi műszaki mentéshez riasztották ugyanis őket.

Tűzesetek:

A Tolna megyei Iregszemcsére kaptak riasztást a tamási önkormányzati tűzoltók vasárnap reggel, ahol a Dózsa György utcában egy családi ház egyik szobájában a kandalló feletti nád födém izzott, a tetőtérből pedig füst szivárgott. A tamási és siófoki egységek kézi szerszámokkal a födémet megbontották, majd két sugárral beavatkoztak, és visszahűtötték az érintett területet. A födém megbontása miatt a kémény instabil lett, ezért a padlásszintig visszabontották. A lakóházban élő idős hölgy a rokonoknál lett elszállásolva, személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház vasárnap délelőtt Györkönyben. A tűzhöz a paksi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, valamint a györkönyi önkéntes tűzoltók nagy erőkkel vonultak. A tűz miatt a lakóház lakhatatlanná vált, így lakosságvédelmi intézkedés során egy személyt önkormányzati szükséglakásban helyeztek el. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház kéményébe épített gerendája égett a Somogy megyei Nagyberki Fő utcájában vasárnap késő este. A dombóvári hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat, valamint kézi szerszámokkal bontást végeztek. A tűzben senki nem sérült meg, lakosságvédelmi itzékedésre nem került sor.

Műszaki mentések:

Pénteken három esetben riasztották megyénk tűzoltóit kidőlt, forgalmat akadályozó fákhoz. Dunaföldváron egy nyolc méter magas jegenyefát döntött ki a szél, ami az elektromos vezetéket is leszakította, mielőtt a közútra dőlt volna. Az E.On szakembereinek kiérkezéséig a dunaföldvár önkéntes tűzoltók lezárták az utat, biztosították a környék forgalmát, majd a feszültségmentesítést követően motoros fűrésszel összadarabolták és eltávolították az úttestről. A paksi hivatásosoknak Németkéren és Pusztahencsén, a tolnai önkormányzati tűzoltóknak pedig Tolnán kellett kidőlt fa miatt beavatkozniuk.

Egy személyautó borult árokba a 61-es úton Nagykónyi közelében péntek kora délután. A tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy ember szenvedettt könnyű sérüléseket.

Szintén a 61-es úton, Kapospula közelében két személyautó ütközött szombat reggel. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A mentősök két könnyű sérültet láttak el.

Hőgyész közelben, a 65-ös út Mucsi elágazójánál árakoba hajtott és felborult egy személyautó szombat délelőtt. A járművet még a szekszárdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a kerekeire állították, a tűzoltók kitolták az árokból. A balesetben senki nem sérült meg.

Szombaton délután Szekszárdon, a Porkoláb völgyben egy traktor felborult és vezetője a gép alá szorult. A mentősök megállapítása szerint a férfi a baleset következtében a helyszínen életét vesztette, holttestét a helyszínelést követően a szekszárdi hivatásos tűzoltók emelték ki a traktor alól.

Árokba csapódott és felborult egy személyautó a 61-es út 63-as kilomététerénél, Nagykónyi közelében szombat délután. A tamási önkormányzati tűzoltók kiérkezését megelőzően a mentősök két könnyű sérültet láttak el. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a kerekeire állították.

Az 55-ös úton Pörböly Alsónyékhez közelebbi részén árokba hajtott egy személyautó vasárnap reggel. Személyi sérülés nem történt, az autót a bátaszéki önkormányzati tűzoltók áramtalanították.

A mentősöknek nyújtottak segítséget a szekszárdi hivatásos tűzoltók vasárnap délelőtt a Herman Ottó utcában, ahol egy beteget kellett lehozni a második emeletről.

Felborult egy autó a 6-os út 170-es kilométerénél, Mecseknádasd közelében vasárnap délután. A bonyhádi hivatásos és a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók a jármű áramtalanítását és a közlekedési akadály megszüntetését végezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére