Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 05. 15:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdődött a pollenszezon

Elkezdődött a pollenszezon

Az évszakhoz képest szokatlan meleg időjárás hatására az év első napjaiban országszerte több helyen megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenje

- közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint "koncentrációjuk jellemzően alacsony, azonban a mogyoró pollenterhelése helyenként már az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérheti".

A meteorológiai előrejelzés alapján az elkövetkező napokban még marad az enyhe időjárás, így a pollenterhelés többfelé elérheti a közepes szintet - hívták fel a figyelmet.

Hozzátették: a hétvége felé várható lehűlés hatására átmenetileg mérséklődhet a pollenterhelés, és alacsony tartományban maradhat, azonban az újabb felmelegedés hatására a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása ismét erősödhet.

Kiemelten fontos, hogy a pollenre érzékenyek figyeljenek a megelőzésre és a tünetek enyhítésére, amiben segítheti őket az NNK naponta frissülő polleninformációs szolgáltatása - közölték.

Címkék: allergia, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.