Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2016. November 27. 12:44, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Elhunyt Fidel Castro

Elhunyt Fidel Castro

Kilencven éves korában elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom \"atyja\" - jelentették hírügynökségek a kubai televízióra hivatkozva.

Életének kilencvenedik évében elhunyt Fidel Castro, a kubai forradalom “atyja”. A halálhírt fivére, Raúl Castro kubai elnök jelentette be, aki nyolc évvel ezelőtt vette át az ország vezetését bátyjától.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szerint Fidel Castro volt kubai diktátor népszerűsége országában halála után még emelkedhet.

Nagy Sándor Gyula az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, hogy a Kubában élők kedvelték és kedvelik őt, ellenzék szinte alig van, ezért töretlen a népszerűsége, amely most még magasabb lehet. Ezt támogathatja, hogy a kubai televízió a napokban várhatóan történelmi filmeket fog vetíteni és az is, hogy testvére, a jelenlegi elnök, miniszterelnök, Raúl Castro elkezdi majd építeni Fidel személyi kultuszát.

Felidézte, hogy Castro rezsimje semmiképpen nem nevezhető demokratikusnak, egy véreskezű diktátort váltott le részben erőszakkal és akkor választásokat ígért, amely a mai napig várat magára. Fidel Castro a szegények érdekeit képviselő politikusból lett diktátor, bár rezsimje nem hasonlítható össze Észak-Koreáéval.

Címkék: elhunyt, fidel castro, Kuba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.