Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 27. 16:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Cégei bevételeit gyermeke számlájára utalta, vádat emeltek ellene

Cégei bevételeit gyermeke számlájára utalta, vádat emeltek ellene

El akarta kerülni az adófizetést, ezért kiskorú gyermeke bankszámlájára utaltatta cégei bevételét egy férfi, az ügyészség vádat emelt ellene.

A Somogy Megyei Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a negyvenes éveiben járó szekszárdi illetőségű vádlott két internetes kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaságot vezetett, amelyek szlovák, cseh és osztrák üzleti partnerektől szereztek be elektronikai eszközöket, elsősorban okostelefonokat és azok tartozékait árusították.

A cégek jelentős áruforgalmat bonyolítottak le, de a férfinak nem állt szándékában általános forgalmi adót fizetni. Bevételeit nem vallotta be, 2017 és 2019 között több mint 250 millió forintot a gyermeke számlájára továbbított, ezzel 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A férfinak volt egy strómanja is, aki névleg az egyik cég ügyvezetője volt, holott azt valójában a vádlott irányította.

A vádlott a büntetőeljárás során a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrányt megtérítette, és csaknem 35 millió forintot utalt át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi letéti számlájára.

Az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt letöltendő börtönbüntetést, pénzbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványozott - a nyilvántartások szerint vagyonnal nem rendelkező, felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló - vádlottal szemben.

A vádhatóság a férfi strómanként közreműködő társa ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt közérdekű munka kiszabását kérte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.