Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Augusztus 02. 11:46, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz elutasítja a bűnözők Jobbik által javasolt rasszokba sorolását

A Fidesz elutasítja a bűnözők Jobbik által javasolt rasszokba sorolását

A Fidesz-frakció elfogadhatatlannak tartja Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő faji megkülönböztetésre irányuló törvényjavaslatát, amely bőrszín alapján csoportosítaná a bűnelkövetőket - közölte a kormánypárti képviselőcsoport csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik szóvivője szerdán ismertette azon előterjesztését, amelyben azt kezdeményezi, hogy a bűnügyi nyilvántartások a jövőben a bűncselekmények elkövetőinek etnikai hovatartozását is tartalmazzák. A politikus amerikai példára hivatkozva hét "nagyrasszba" sorolná a bűnelkövetőket az "antropológia tudományát segítségül hívva". A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében erre reagálva emlékeztet: a nyomozások során bármely bűncselekmény elkövetőinek adatai nyilvánosságra hozhatók, a magyar alaptörvény pedig világosan megtiltja a politikai, vallási, faji, illetve az önkényes megkülönböztetés összes formáját. A kormánypárt kiemeli továbbá, hogy alapvető társadalmi értéknek és a békés társadalmi együttélés alapjának tekinti az alaptörvényben foglaltakat, ezért elutasítják a Jobbik "rasszista előterjesztését".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben